Afbeelding #1 (Landgoed Langeraar)Afbeelding #2 (Landgoed Langeraar)Afbeelding #3 (Landgoed Langeraar)Afbeelding #4 (Landgoed Langeraar)Afbeelding #5 (Landgoed Langeraar)Afbeelding #6 (Landgoed Langeraar)Afbeelding #7 (Landgoed Langeraar)Afbeelding #8 (Landgoed Langeraar)

Landgoed Langeraar

Landhuizen in kruislaaghout

Ten noorden van het dorp Langeraar wordt een nieuw landgoed ontwikkeld van ruim 21 hectare.
Binnen het landgoed wordt een natuurpark aangelegd, bestaande uit een boomgaard, een voedselbos, bloemrijke graslanden, rietlanden en verschillende waterpartijen. Hierdoor ontstaat er een gevarieerd streekeigen landschap met een bijzondere woon-waterwereld. Op het landgoed worden 5 clusters met landhuizen gerealiseerd, die als landschappelijke erven een plek krijgen in het landschap. Het stedenbouwkundig ontwerp is van B4o. SNITKER/BORST/ARCHITECTEN/ heeft een ontwerpschets gemaakt voor 3 landhuizen in het meest westelijke cluster. De architectuur van de duurzame houten landhuizen met een constructie van kruislaaghout refereert aan de oude houten schuren van de boerenerven in de omgeving.

opdrachtgever Inturban BV programma 3 houten landhuizen locatie Langeraar architect Leen Borst, Mark Snitker stedenbouwkundig ontwerp B4o datum opdracht 2019