Afbeelding #1 (Dorpsgezichten)Afbeelding #2 (Dorpsgezichten)Afbeelding #3 (Dorpsgezichten)Afbeelding #4 (Dorpsgezichten)Afbeelding #5 (Dorpsgezichten)Afbeelding #6 (Dorpsgezichten)Afbeelding #7 (Dorpsgezichten)Afbeelding #8 (Dorpsgezichten)

Dorpsgezichten

Erasmushof

Het Erasmushof, een hof met nieuwbouwwoningen voor ouderen, ligt aan de binnenbocht van de Kerkstraat in de oude dorpskern van Bodegraven. Het project is zorgvuldig gevoegd in de historische omgeving. Het ontwerp bestaat uit twee gebouwen met twee gezichten, een appartementengebouw in drie lagen langs het Erasmushof en een houten hofhuis, die samen de nieuwe entree tot het Erasmushof vormen. De gevel van het appartementengebouw aan de Kerkstraat is licht gebogen en sluit in maat, hoogte en ritme aan bij de belendende bebouwing. Het houten hofhuis bevat een gemeenschappelijke ruimte voor ouderen en een beheerderswoning. Het huis reflecteert als zelfstandig pand de individuele woonhuizen aan de Kerkstraat. Het huis heeft een gebeitste houten gevel en een schuine zinken kap.

opdrachtgever Mozaïek Wonen programma 18 woningen voor ouderen en een gemeenschappelijke ruimte architect Leen Borst, Mark Snitker aannemer Martens aannemingsbedrijf, Lekkerkerk constructeur Bouwadviesbureau Strackee, Amsterdam datum opdracht 1997 bouwjaar 2000-2001 bruto oppervlakte 2.001 m2 inhoud 5.487 m3