Afbeelding #1 (Tribunehuis)Afbeelding #2 (Tribunehuis)Afbeelding #3 (Tribunehuis)Afbeelding #4 (Tribunehuis)Afbeelding #5 (Tribunehuis)Afbeelding #6 (Tribunehuis)Afbeelding #7 (Tribunehuis)Afbeelding #8 (Tribunehuis)

Tribunehuis

Confucius

Het verenigingsgebouw Confucius staat aan de rand van een speeltuin in het Eendrachtspark in stadsdeel Geuzenveld. Het project heeft een eenvoudige opzet met een compacte rechthoekige plattegrond en een licht hellend dak. Aan het gebouw zijn drie elementen toegevoegd: een groot daklicht, luiken en een tribune, gericht op het voetbalveld in de speeltuin. Vanuit de zaal zijn via het daklicht en het hoge horizontale raam de kruinen van de omringende bomen zichtbaar. De gevel is gemaakt van gelijmd metselwerk.
De luiken zijn in opdracht van het Amsterdams Fonds voor de Kunst ontworpen door Dick van Hoff als grote RVS uitzet- zonneschermen met een flexibel RVS metaalweefsel als doek. Dit weefsel is bestand tegen vandalisme en geeft een mooie reflectie van het licht als het iets doorhangt boven de raamopeningen. Als de luiken openstaan is van veraf zichtbaar dat het gebouw geopend is. Als het gebouw gesloten is wordt het doek middels een eenvoudige constructie opgespannen voor de raamopeningen.

opdrachtgever stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer programma verenigingsgebouw architect Leen Borst, Mark Snitker ontwerper luiken Dick van Hoff landschapsarchitect Urban van Aar aannemer Burgy bouwbedrijf, Leiden constructeur Adams bouwadviesbureau, Druten datum opdracht 1997 bouwjaar 1999-2000 bruto oppervlakte 143 m2 inhoud 629 m3