Afbeelding #1 (Trapvloer)Afbeelding #2 (Trapvloer)Afbeelding #3 (Trapvloer)Afbeelding #4 (Trapvloer)Afbeelding #5 (Trapvloer)Afbeelding #6 (Trapvloer)Afbeelding #7 (Trapvloer)Afbeelding #8 (Trapvloer)

Trapvloer

IJburg

Het project is deel van Haveneiland blok 13B op IJburg. Coördinerend architect is architectenbureau Lafour en Wijk. De drive-in woningen staan met de achterzijde direct aan het water. De entreezijde grenst aan een hellend maaiveld, dat oploopt naar een verhoogd brughoofd. Het hellend maaiveld was aanleiding om woningen met grote plafondhoogte te realiseren. De woningen hebben inpandige garages en een eetkeuken op de begane grond. De eetkamers zijn verlaagd tot vlak boven het water en zijn voorzien van een glazen pui met een hekwerk dat uitgeklapt dienst doet als aanlegsteiger. De vloer van de woonkamers op de eerste verdieping volgt stapsgewijs het niveauverschil in het hellende maaiveld. De slaapverdiepingen zijn voor alle woningen gelijk, wat resulteert in grote plafondhoogten in de woonvertrekken.

opdrachtgever IJ-delta programma 9 drive-in eengezinswoningen architect Leen Borst, Mark Snitker stedenbouwkundig plan Architectenbureau Lafour en Wijk aannemer Smits bouwbedrijf constructeur Adams bouwadviesbureau, Druten datum opdracht 2000 bruto oppervlakte 1.821 m2 inhoud 5.942 m3