Afbeelding #1 (Schering en inslag)Afbeelding #2 (Schering en inslag)Afbeelding #3 (Schering en inslag)Afbeelding #4 (Schering en inslag)Afbeelding #5 (Schering en inslag)Afbeelding #6 (Schering en inslag)Afbeelding #7 (Schering en inslag)Afbeelding #8 (Schering en inslag)Afbeelding #9 (Schering en inslag)Afbeelding #10 (Schering en inslag)Afbeelding #11 (Schering en inslag)Afbeelding #12 (Schering en inslag)Afbeelding #13 (Schering en inslag)Afbeelding #14 (Schering en inslag)Afbeelding #15 (Schering en inslag)Afbeelding #16 (Schering en inslag)

Schering en inslag

De Bomentuin

Het project Bomentuin is de architectonische uitwerking van het stedenbouwkundig ontwerp voor de Slotermeerhof. Het project bestaat uit twee appartementengebouwen en twee stroken met eengezinswoningen. De woningen vormen een rustig decor voor de groene omgeving, met een ingetogen architectuur en een terughoudende kleurstelling. De gevels zijn een weefsel van doorgaande horizontale betonnen banden met een invulling van metselwerk vlakken en puien. De terrassen van de appartementen op de begane grond zijn iets verhoogd ten opzichte van het aanliggende maaiveld, waardoor er een duidelijke scheiding is tussen het openbare plantsoen en de privé buitenruimte van de bewoners. De bewoners kunnen direct vanaf hun terras het plantsoen betreden. De terrassen van de eengezinswoningen zijn middels betonnen plantenbakken afgeschermd van het plantsoen.

> Voetafdruk tussen de bomen

opdrachtgever VOF de Stadstuinen (Ymere en Bouwfonds) programma 88 woningen en een parkeergarage lokatie Slotermeer, Amsterdam West architect Leen Borst, Mark Snitker projectteam Brigitte Kwa, Janet André, Pieter van der Pot, Rudy Davi, Petty Tang, Patrick Colly aannemer P. Meijer constructeur Pieters bouwtechniek Haarlem datum opdracht 2006 bouwjaar 2007-2009 bruto oppervlakte 12.948 m2 inhoud 42.113 m3