Afbeelding #1 (Inloopgalerie)Afbeelding #2 (Inloopgalerie)Afbeelding #3 (Inloopgalerie)Afbeelding #4 (Inloopgalerie)Afbeelding #5 (Inloopgalerie)Afbeelding #6 (Inloopgalerie)Afbeelding #7 (Inloopgalerie)Afbeelding #8 (Inloopgalerie)

Inloopgalerie

Bleeker

De Bleeker galerie is een galerie voor moderne kunst, gevestigd in een voormalige wasserij aan de Blekersvaartweg te Heemstede. Het bestaande pand verkeert in zeer slechte bouwkundige staat. De galeriehouder heeft het plan ontwikkeld om een nieuwe galerie te realiseren. De galerie bestaat uit een expositieruimte, een atelier en een grote beeldentuin. De galerie heeft een grote zichtbaarheid vanaf de straat. Via een daklicht wordt de expositieruimte van extra daglicht voorzien. De beeldentuin is omgeven door een grote tuinmuur, waardoor een introverte en intieme binnenwereld ontstaat. Door middel van een grote glazen pui zijn de expositieruimte en beeldentuin sterk op elkaar betrokken.
De nieuwbouw wordt gefinancierd door de ontwikkeling van 4 appartementen boven de galerie. Met terugliggende verdiepingen en royale dakterrassen is het project in bouwhoogte en volume afgestemd op de kleinschalige omgeving.

opdrachtgever Bleeker galerie programma Atelier galerie en 4 appartementen locatie Heemstede architect Leen Borst, Mark Snitker projectteam Zsuzsanna Nagy aannemer Bot bouw constructeur Pieters bouwtechniek Haarlem adviseur ontwikkeling Rob Toornend datum opdracht 2001 bruto oppervlakte 1.037 m2 inhoud 3.485 m3