Afbeelding #1 (Patiofabriek)Afbeelding #2 (Patiofabriek)Afbeelding #3 (Patiofabriek)Afbeelding #4 (Patiofabriek)Afbeelding #5 (Patiofabriek)Afbeelding #6 (Patiofabriek)Afbeelding #7 (Patiofabriek)Afbeelding #8 (Patiofabriek)

Patiofabriek

Umicore

Het project Umicore is een ontwerp voor de uitbreiding van een platina verwerkende fabriek in Hanau. De uitbreiding bestaat uit een productiehal, een nieuwe entree, een kantine, kleedruimte voor de werknemers en kantoren. Inzet is de optimalisatie van de communicatie binnen het bedrijf. De communicatielijnen tussen de werknemers in de productie en het management worden kort gehouden door de kantoorruimte direct boven de productiehal te situeren. Twee grote binnenhoven geven de kantoorverdieping het intieme en transparante karakter van een patiovilla. De kamers zijn compact en voorzien van glazen wanden naar de verkeersruimte, waar de gemeenschappelijke voorzieningen gesitueerd. De kantine en de kleedruimte voor de werknemers in de productiehal zijn bevinden zich op een niveau tussen de kantoren en de productievloer.

opdrachtgever Umicore PEM programma uitbreiding fabriek en kantoren locatie Industiepark Wolfgang, Hanau DL architect Leen Borst, Mark Snitker projectteam Pieter van der Pot, Eva van Dongen, Patrick Colly, Rudy Davi constructeur Babilon, Mömlingen DL adviseur installaties Waldemar Paulus, Hanau DL datum opdracht 2005-2007 bruto oppervlakte 3.500 m2 inhoud 17.840 m3