Afbeelding #1 (Theehuis)Afbeelding #2 (Theehuis)Afbeelding #3 (Theehuis)Afbeelding #4 (Theehuis)Afbeelding #5 (Theehuis)Afbeelding #6 (Theehuis)Afbeelding #7 (Theehuis)Afbeelding #8 (Theehuis)

Theehuis

Nieuwendam

SNITKER/BORST/ARCHITECTEN/ heeft de meervoudige ontwerpopdracht gewonnen voor een nieuw theehuis aan de Schellingwouderbreek in Amsterdam Noord. Het theehuis is een kleinschalige maar kwalitatief hoogwaardige voorziening. Het project is een initiatief van Kansweb. Naast een ontmoetingsplek voor buurtbewoners is het theehuis tevens een leer- en werkervaringsplaats voor jongeren. Ymere wordt eigenaar en beheerder van het gebouw.
Het theehuis staat aan de noordoever van de Schellingwouderbreek. Het gebouw heeft grote glazen puien die bij mooi weer volledig opengezet kunnen worden waardoor het interieur en het terras in elkaar overgaan en één grote ruimte vormen. Vanuit het restaurant heeft de bezoeker uitzicht over de breek en over het park. De architectonische vorm, materialisatie en installaties zijn ingezet voor het ontwerp van een zeer duurzaam gebouw, waarbij optimaal gebruik gemaakt wordt van de natuurlijke middelen die de locatie biedt: de zon, het water en het riet.

opdrachtgever Ymere programma theehuis locatie Schellingwouderbreek, Amsterdam Noord architect Leen Borst, Mark Snitker projectteam Brigitte Kwa, Victor Breña Calvo datum opdracht 2009-2012 bruto oppervlakte 60 m2 inhoud 210 m3