Afbeelding #1 (Dudok in Duinwijk)Afbeelding #2 (Dudok in Duinwijk)Afbeelding #3 (Dudok in Duinwijk)Afbeelding #4 (Dudok in Duinwijk)Afbeelding #5 (Dudok in Duinwijk)Afbeelding #6 (Dudok in Duinwijk)Afbeelding #7 (Dudok in Duinwijk)Afbeelding #8 (Dudok in Duinwijk)Afbeelding #9 (Dudok in Duinwijk)Afbeelding #10 (Dudok in Duinwijk)Afbeelding #11 (Dudok in Duinwijk)Afbeelding #12 (Dudok in Duinwijk)Afbeelding #13 (Dudok in Duinwijk)Afbeelding #14 (Dudok in Duinwijk)Afbeelding #15 (Dudok in Duinwijk)Afbeelding #16 (Dudok in Duinwijk)Afbeelding #17 (Dudok in Duinwijk)Afbeelding #18 (Dudok in Duinwijk)Afbeelding #19 (Dudok in Duinwijk)Afbeelding #20 (Dudok in Duinwijk)Afbeelding #21 (Dudok in Duinwijk)Afbeelding #22 (Dudok in Duinwijk)Afbeelding #23 (Dudok in Duinwijk)Afbeelding #24 (Dudok in Duinwijk)

Dudok in Duinwijk

Planetenweg

Duinwijk staat aan de vooravond van een grote herstructureringsopgave. Duinwijk is een naoorlogse uitbreidingswijk van IJmuiden. Het stedenbouwkundig plan van de wijk is ontworpen door Dudok.
Het nieuwbouwproject Sterrenstorm vervangt een blok met portieketage woningen aan de Planetenweg. Om de samenhang in de buurt te behouden sluit het project met karakteristieke schuine kap een schoorstenen aan bij de architectuur van de bestaande bebouwing in Duinwijk. De opdrachtgever, Woningbedrijf Velsen, heeft ingezet op een zeer duurzaam project. De woningen zijn voorzien van een warmtepomp en zonneboilers. Kunstenaar Krijn de Koning heeft wandschilderingen gemaakt waarmee hij de ruimtelijkheid van de trappenhuizen heeft benadrukt.

opdrachtgever Woningbedrijf Velsen programma 35 sociale huurappartementen locatie Duinwijk, IJmuiden architect Leen Borst, Mark Snitker projectteam Brigitte Kwa, Katja Pötsch, Victor Breña Calvo, Arnaud Dambrine, Vera Messana, Jordi Guerra Llimos, Sean Attley, Youri Ballieux, Milos Dimitrijevic kunstenaar Krijn de Koning aannemer Bot Bouw, Heerhugowaard constructeur Pieters Bouwtechniek, Haarlem adviseur installaties Technisch Adviesbureau Sanes, Almere adviseur duurzame energie ZON Energie Groep, Spanbroek datum opdracht 2009 bouwjaar 2012-2013 bruto oppervlakte 4.805 m2 inhoud 14.334 m3