Afbeelding #1 (Interieur)Afbeelding #2 (Interieur)Afbeelding #3 (Interieur)Afbeelding #4 (Interieur)Afbeelding #5 (Interieur)Afbeelding #6 (Interieur)Afbeelding #7 (Interieur)Afbeelding #8 (Interieur)

Interieur

Tuinstede

Fotografe Roos Aldershoff heeft een fotoserie gemaakt van het interieur van één van de woningen in het project Masira te Amsterdam. De woning is 8,10 meter breed en heeft twee terrassen. Een terras aan de straat en een tweede terras aan het binnenterrein, op het dek van de halfverdiepte parkeergarage. Het niveauverschil tussen maaiveld en het verhoogde parkeerdek hebben we aangegrepen om een ruimtelijke woning te maken. De eetkeuken aan de straat heeft een plafondhoogte van 3,3 meter en het plafond van de woonkamer aan het binnenterrein is 4,0 meter hoog. Hoge openslaande deuren geven toegang tot het terras, dat gesitueerd is aan een groot gemeenschappelijk binnenterrein. Drie slaapkamers bevinden zich op de verdieping aan straatzijde boven de eetkeuken en de entree.

> Berkenblok
> Stempelblokken
> Genomineerd

opdrachtgever De Principaal programma 110 woningen en 108 parkeerplaatsen locatie Delflandpleinbuurt, Amsterdam Nieuw-West architect Leen Borst, Mark Snitker projectteam Brigitte Kwa, Milos Dimitrijevic, Antony van der Oever, Sal Witzenhausen, Pieter van der Pot, Rudy Davi, Ivonne Schmidt landschapsarchitect Buro Sant en Co landschapsarchitectuur aannemer BAM Amsterdam constructeur Bouwadviesbureau Strackee, Amsterdam adviseur installaties Cauberg Huygen, Rotterdam datum opdracht 2005 bouwjaar 2007-2011 bruto oppervlakte 17.629 m2 inhoud 56.816 m3