Afbeelding #1 (Interieur)Afbeelding #2 (Interieur)Afbeelding #3 (Interieur)Afbeelding #4 (Interieur)Afbeelding #5 (Interieur)Afbeelding #6 (Interieur)Afbeelding #7 (Interieur)Afbeelding #8 (Interieur)

Interieur

Roomburg

Fotografe Nadine Maas heeft voor de Volkskrant een fotoserie gemaakt van het interieur van één van de woningen in Roomburg te Leiden. De woning is 7,80 breed en heeft plafonds van 3,5 meter hoog. De keuken staat in open verbinding met de hoge woonkamer. Een brede pui geeft toegang tot de tuin. Vanuit de woonkamer is er via een groot raam doorzicht naar het ruimtelijke en lichte trappenhuis. De brede overloop met speelplek heeft toegang tot het dakterras aan de straat. Op de tweede verdieping bevindt zich een tweede dakterras met veel privacy. Een daklicht zorg voor daglicht in de inpandige badkamer op de eerste verdieping.

> Ritme en plastiek

opdrachtgever Gemeente Leiden programma 48 eengezinswoningen locatie Roomburg, Leiden architect Leen Borst, Mark Snitker projectteam Andrea Alvarez, Milos Dimitrijevic, Janfrans van der Eerden, Brigitte Kwa, Rudy Davi, Zsuzsanna Nagy aannemer Du Prie Bouw en Ontwikkeling constructeur Pieters bouwtechniek Haarlem datum opdracht 2005 bouwjaar 2007-2009 bruto oppervlakte 9.489 m2 inhoud 33.422 m3