Afbeelding #1 (Drie staat tot twee)Afbeelding #2 (Drie staat tot twee)Afbeelding #3 (Drie staat tot twee)Afbeelding #4 (Drie staat tot twee)Afbeelding #5 (Drie staat tot twee)Afbeelding #6 (Drie staat tot twee)Afbeelding #7 (Drie staat tot twee)Afbeelding #8 (Drie staat tot twee)

Drie staat tot twee

Stadswoningen

Stadswoningen is een prototype voor een woongebouw van 12 appartementen met grote plafondhoogte. Het ontwerp is gebaseerd op het project ‘atelierwoningen Zomerdijkstraat’ van Zanstra, Giesen en Sijmons architecten uit 1934. Dit project heeft twee even hoge gevels: één gevel aan de Zomerdijkstraat met zes lagen met standaard verdiepingshoogte en één gevel op het noorden aan de Uiterwaardenstraat met vier lagen met grote verdiepingshoogte, waar de ateliers zijn gesitueerd.
In het project Stadswoningen is het principe van de doorsnede van het project aan de Zomerdijkstraat gecombineerd met een vergelijkbare organisatie in de plattegrond: per laag bevinden zich twee woningen aan tuinzijde en drie woningen aan straatzijde. Het resultaat is een compact woongebouw met ruimtelijke woningen. De appartementen hebben woonkamers aan straatzijde met plafondhoogte van respectievelijk 3.70 en 4.70 meter.

> Raumplan apartment houses

programma woongebouw, 12 appartementen met grote plafondhoogte status prototype architect Leen Borst, Mark Snitker projectteam Massimiliano Mosca datum ontwerp 2001