Afbeelding #1 (Terwijde Zuid)Afbeelding #2 (Terwijde Zuid)Afbeelding #3 (Terwijde Zuid)Afbeelding #4 (Terwijde Zuid)Afbeelding #5 (Terwijde Zuid)Afbeelding #6 (Terwijde Zuid)Afbeelding #7 (Terwijde Zuid)Afbeelding #8 (Terwijde Zuid)

Terwijde Zuid

Verkavelingsstudie blok 6

In het noordelijke deel van Leidsche Rijn ligt de waterrijke wijk Terwijde. Brede watergangen, rietoevers, kleine bruggetjes en het ruime Waterwinpark zijn bepalend voor de sfeer in het grootste deel van de wijk. Het zuidelijke deel van Terwijde heeft een meer levendig en stedelijk karakter met eengezinswoningen, appartementen en voorzieningen. De noordzijde van Blok 6 ligt aan de Jazz Singel, een aaneengesloten straatwand met gevarieerde bebouwing. De zuidzijde van blok 6 ligt aan het Chris Barberpad. Het pad is onderdeel van de ‘Scenic Walk’, een langzaamverkeersroute die de woonblokken van Terwijde Zuid verbindt met het winkelcentrum en station Utrecht Terwijde. Plaatselijke verbredingen van het straatprofiel en doorzichten naar de groene binnenterreinen maken de ‘Scenic Walk’ tot een levendige route. Blok 6 bestaat uit 34 eengezinswoningen rond een collectief groen binnenterrein. Het parkeren is gesitueerd onder de bebouwing aan de Jazz Singel en halfverdiept op het binnenterrein.

opdrachtgever Willigen Partners programma 34 eengezinswoningen locatie Terwijde Zuid, Utrecht architect Leen Borst, Mark Snitker datum opdracht 2016 bruto oppervlakte 0,55 Ha