Afbeelding #1 (Voetafdruk tussen de bomen)Afbeelding #2 (Voetafdruk tussen de bomen)Afbeelding #3 (Voetafdruk tussen de bomen)Afbeelding #4 (Voetafdruk tussen de bomen)Afbeelding #5 (Voetafdruk tussen de bomen)Afbeelding #6 (Voetafdruk tussen de bomen)Afbeelding #7 (Voetafdruk tussen de bomen)Afbeelding #8 (Voetafdruk tussen de bomen)

Voetafdruk tussen de bomen

Uitwerkingsplan Slotermeerhof

De Slotermeerhof was een complex van aanleunwoningen bij het verzorgingstehuis Slotermeeroord uit 1963. De kleine woningen zijn inmiddels gesloopt om plaats te maken voor ruimere comfortabele appartementen en eengezinswoningen. De grote kwaliteit in de Slotermeerhof is het bestaande groen. Veel bomen hebben inmiddels volwassen afmetingen en verkeren in goede staat. Om de bomen te behouden wordt de stedenbouwkundige structuur van de buurt vrijwel gehandhaafd en op een enkel punt verbeterd. De nieuwe woongebouwen komen op vrijwel dezelfde plaats in de voetafdruk van de oude woningen. Het stedenbouwkundig plan is een coproductie van Ymere en het stadsdeel met bewoners en omwonenden. De Slotermeerhof is het eerste plan in de Westelijke Tuinsteden waarbij de bewoners zo nauw betrokken zijn geweest bij het maken van een stedenbouwkundig plan.

> Schering en inslag
> Genomineerd

opdrachtgever Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer en Ymere programma 100 woningen en een parkeergarage locatie Slotermeer, Amsterdam West architect Leen Borst, Mark Snitker projectteam Andrea Alvarez, Sebastian Soelberg landschapsarchitect Ruwan Aluvihare datum opdracht 2004 bouwjaar 2007-2009 bruto oppervlakte 2,13 Ha